מדרסים לריצה 

אצנים רבים וספורטאים רבים סובלים ממכאובים שונים בשל עומסי הריצה, כאבים שכיחים הם כאבים בכפות הרגליים, כאבים בברכיים או כאבי גב התחתון, כאבים אלו לעתים מחמירים בשל עומסי הריצה הגבוהים, סולם מאמצים לא מבוקר וכדומה. אחד מפתרונות הנגישים ביותר לפתרון הכאבים הוא רכישת מדרסים לריצה. אך מדרסים לריצה הם לא פריט זול, מדוע מחיר מדרסים לריצה כל כך יקר ??.

ממה מורכב מחיר מדרסים לריצה ?

עלויות היצור - לרוב אצל כל יצרני המדרסים יהיו על אותה סקלה

עלות חומרים – 50 ₪ ל 200 ₪

זמן עבודה – זהו הפרמטר היקר בעלות מדרסים שעה וחצי של עבודה (במרבית המקומות – פחות מקצועיים ויקרים יותר) ועד ל 3 שעות אצל יצרן מדרסים אצלו נקבע תור מראש כי הוא מקדיש זמנו לביצוע בדיקה מסודרת , לוקח מידה בחבישת גבס תהליך ייצור מסודר ואחריות מלאה עד למיצוי פוטנציאל המדרסים.

להערכתי העלויות ההוגנות 800 ועד 1800 שקלים, יצרנים הגובים מחירים של 2,000 ₪ עד 3,000 שקלים על מדרסים לריצה שוחטים אתכם במחיר ומנצלים את העובדה כי הציבור מאמין שמה שיקר הוא בעל האיכות הטובה – מה שאינו נכון.

עוד חומר בנושא מחיר מדרסים ומההם המרכיבים השונים הקובעים את מחיר המדרסים בקישור

כותב ועורך האתר: שטיין נתי בוגר החוג לפיזיותרפיה לתואר ראשון מטעם אוניברסיטת תל אביב (1996) ובוגר החוג לפיזיותרפיה מטעם אוניברסיטת באר שבע לתואר השני בתחום הפיזיותרפיה האורתופדית,עוסק בתחום האורתופדיה כ 20 שנה, בוגר קורס להנעלה רפואית מטעם מכללת שיאים. עוסק באוסטאופתיה ובוגר קורס מאמני כושר גופני מטעם וינגייט. מיצרני המדרסים המובילים בארץ.

המרפאה נמצאת בחולון, רחוב יהושע רבינוביץ 58. טלפון: 0528306095 \ 035269361              קישור לאתר המכון

השינויים שהביאה התחרות המסחרית בענף המדרסים לריצה ? 

בשני העשורים האחרונים החלה תחרות של יצרני מדרסים אך תחרות זו לא השכילה להיות תחרות לטיפוח האיכות המאפשרת לצרכן לרכוש מוצר המתאים לו אצל טכנאי מדרסים משכיל יותר, במחיר הוגן, אם כי התחרות הפכה לתחרות בעיקר על המחיר היקר יותר, על איפה עשה ספורטאי כזה או אחר מדרסים (כי שילמו לו או נתנו לו בחינם וכאן מצמידי תג מחיר יקר) על הגימיק הכי בולט ועל המודעה הכי מושכת.

כשמצגים ללקוח ספורטאי על עם תמונה של מדרסים מרובי שעבות ומציגים תג מחיר לא הגיוני של 3000 ₪ הלקוח ירגיש שהוא רוכש את המוצר הטוב ביותר.

לכן אני אצהיר פה באופן הברור ביותר אין מדרסים הראויים למחיר של 3000 שקלים !!!

כיצד נדע היכן להתאים מדרסים לריצה ?

מספר פרמטרים חשובים בעיניי:

מיקום וזמינות המכון כי כפי שצוין מעלה לעתים ישנו צורך להגיע מספר פעמים להתאמה נוספת

המלצות של חברים ומכרים שכמו שאני עושה לפני שאני רוכש מוצר מסוים,

הסמכות - לא להתבייש לבקש לראות את ההסמכה של אותו מכון / ספק

קביעת פגישה מסודרת - פגישה של חצי שעה עד רבעים וחמש דקות, בה האיש מקצוע כל כולו אתכם ולא עם לקוחות נוספים, אתם נשאלים שאלון סובייקטיבי, בדיקה אורתופדית , הערכת הבדלי גובה רגליים, בדיקה דינמית על מסלול ריצה, חלוקת לחצים, בדיקת טווחי תנועה נבדקים בצורה יסודית , והוא מבין את הבעיות מהם אתם סובלים ולא מנסה לדחוף את המדרס היקר ביותר

מקומות נוספים - לבדוק פיזית שניים שלושה מכונים בכדי להתרשם מהיחס ומהמקצועיות אל תתרשמו מגימיקים כמו בדיקות ממוחשבות, כמות שכבות או מחירים מופרזים בסופו של דבר 80% מאיכותם של מדרסים לריצה נקבעת על פי איכותו של איש המקצוע.

נתי שטיין מכון בוטיק למדרסים – וזו ההמלצה החמה שתקבלו ממני - להגיע אליי כיוון שיש לי רזומה עשיר, פיזיותרפיסט למעלה מ 20 שנה בתחום האורתופדיה עם ידע וניסיון עשיר בפתרון בעיות שונות ומגוונות ובאמתחתי אצנים וספורטאים רבים שבעייתם נפתרה.

בכל מקרה בהצלחה

מידע נוסף כיצד לרכוש מדרסים מומלצים, כיצד מזהים מקום מקצועי


האם כל אצן זקוק למדרסים לריצה

מדרסים לריצה הם ללא ספק מומלצים למי שזקוק להם ולכן התשובה חד משמעית היא לא - לא כל אצן זקוק למדרסים כפי שכתבנו בתחילת הפרק אם אין צורך הם עלולים להזיק אם הוא לא זקוק להם או שנעשו בצורה לא נכונה המתאימה לפתרון בעייתו. 

במכון שלי – נתי שטיין מכון בוטיק למדרסים ולפיזיותרפיה מתקדמת אני פוגש לא מעט אצנים המגיעים להתאים מדרסים חדשים לאחר שהשקיעו הון במכונים אחרים ומבלי שידעו אם המדרסים טובים להם או לא, אם הם זקוקים למדרסים או לא והם אינם יודעים לומר לי מדוע הם משתמשים לאורך שנים רבות במדרסים ומה הם עושים להם האם עוזרים או מזיקים ?

מדרסי ריצה נועדו לתקן עיוותים ביו מכניים , לשפר את חלוקת העומסים ברגל, להפחית כאבים שהגיעו בעקבות עומסים לא תקינים.

בהנחה שהנך ספורטאי הנוהג לרוץ ואינך חש בעומד יתר או בכאבים בכפות הרגליים או שאינך יודע על בעיה מבנית משמעותית בכף הרגל, מדרסים לריצה אינם עבורך .

המלצתי – רוצו מספר ימים ללא מדרסים (הישנים) בכדי לבדוק השפעתם על הרגשתכם לפני שאתם רצים לעשות מדרסים חדשים

ניסוי זה ייתן נתונים חשובים מאוד עבור יצרן מדרסים מקצועי !!

מידע נוסף בנושא מדרסים לריצה ניתן קבל באתר footlab  בקישור

מי אנחנו

שטיין נתי מומחה להתאמת מדרסים, בוגר תואר ראשון מטעם אוניברסיטת תל אביב (1996) בתחום הפיזיותרפיה עוסק

בתחום  האורתופדיה כ 20 שנה, מתמחה בפיזיותרפיה של בעיות כף רגל, , החל משנת 2016 בוגר תואר שני (מאסטר) בפיזיותרפיה אורתופדית מטעם אוניברסיטת ב"ש, בוגר קורסי הסמכה רבים בהם מאמן כושר גופני לקבוצות ספורט, מדריך לקבוצות הליכה, דיקור יבש, לימודי אוסטאופתיה מטעם אוניברסיטת מדריד. 

מי אנחנו

מי אנחנו

SIMBLAWebsite Builder