אצנים רבים וספורטאים רבים סובלים מכאבים בכפות הרגליים, כאבים בברכיים או כאבי גב התחתון, כאבים אלו לעתים מחמירים בשל עומסי הריצה הגבוהים, סולם מאמצים לא מבוקר וכדומה. אחד מפתרונות המדף הנגישים ביותר עבורם הם מדרסים לריצה. אך מדרסים לריצה הם אל פתרון קסם, יש להתאים אותם כהלכה ובמקביל לפנות לפיזיותרפיסט ולהתאים תוכנית חיזוקים ומתיחות אשר תלווה את חיי האצן.
מדרסים הן רפידות מיוחדות הנעשות על פי לקיחת מידה אישית ומוכנסת לנעלי הספורט במקום הרפידה המקורית של הנעל. מטרתם לפזר את העומסים שמעניק לנו הגוף על כפות הרגליים, לייצב את מנח כף הרגל לתנועה יעילה ונכונה ע"פ מחקרים שימוש במדרס מותאם עשוי להפחית פציעות בקרב העוסקים בריצה. לא כל אצן זקוק מדרסים לעתים ושימוש לא נבון במדרסים יכול ליצור נזקים לכף הרגל ולגוף בכלל.
בעידן של היום ענף הריצה עשה צעדי התקדמות אדירים, כמות האצנים הנצפים בתחרויות העממיות גדל כל הזמן וקבוצות ריצה צצות כפטריות אחרי הגשם. עם התפתחות ענף הריצה החלו להתפתח ענפים שונים של ציוד איכותי להגנה על האצן (ביגוד, אביזרים שונים כמו כובעים נרתיקים בקבוקים וגם ענף המדרסים ) ענף המדרסים חצה גבולות וכל מי שחפץ בתחום פתח חנות לממכר מדרסים ללא קשר להכשרתו, ענף המדרסים מגלגל עשרות רבות של מיליוני שקלים בשנה, בהם מתחרות זו בזו חנויות מדרסים, המנסות ליהנות מפיסה רחבה יותר של העוגה. הייתם מצפים כי תחרות זו תהיה תחרות מבורכת שתביא לירידת מחירים ועליה באיכות המוצרים. אך בפועל ההפך, מחירים גבוהים, איכות נמוכה מול מקצועיות רדודה.
המלצתי היא לפני שאתם רצים להיכנס לחנויות ממכר מדרסים שם בטוח יאמרו לכם שהנכם חייבים, שנייה לפני כן לכו להיוועץ עם פיזיותרפיסט העוסק בספורט / מומחה כף רגל לבירור הצורך האישי שלך במדרסים ונסו לקבל המלצות למקום טוב מקצועי ומוכר
עוד חמר בנושא מדרסים לריצה ניתן למצוא באתר footlab בקישור
כותב ועורך האתר: שטיין נתי בוגר החוג לפיזיותרפיה לתואר ראשון מטעם אוניברסיטת תל אביב (1996) ובוגר החוג לפיזיותרפיה מטעם אוניברסיטת באר שבע לתואר השני בתחום הפיזיותרפיה האורתופדית,עוסק בתחום האורתופדיה כ 20 שנה, בוגר קורס להנעלה רפואית מטעם מכללת שיאים. עוסק באוסטאופתיה ובוגר קורס מאמני כושר גופני מטעם וינגייט. מיצרני המדרסים המובילים בארץ.
המרפאה נמצאת בחולון, רחוב יהושע רבינוביץ 58. טלפון: 0528306095 \ 035269361 קישור לאתר המכון
תוכנית אימון - חשוב לבנות תוכנית אימון מתאימה למטרות וליכולות האישיות שלך, רצוי להיעזר במאמן מוסמך
סולם מאמצים - חשוב לוודא שסולם המאמצים אינו תלול מידי.
תזונה - חשוב לשמור על תזונה עשירה ומגוונת יש לזכור שאנחנו שואפים להיות רזים כדי לרוץ בריא לא רק לרוץ כדי לרזות
אימוני כוח לחיזוק וייצוב שרירי ליבה, אימונים אלו הוכיחו כי חלה ירידה משמעותי בפציעות ושיפרו את הביצוע הספורטיבי
מנוחה- חשוב שיהיו מנוחות מספקות בין אימון לאימון , ושעות שינה המתאימות לך בכדי לשקם את הנזקים אותם ייצרת במהלך האימון הקודם
בשלב הראשון עלינו לזהות ביחד עם המטופל בעזרת שאלון ובדיקה את הכאבים והבעיות שהתפתחו אצלו ולהציע פתרונות נכונים לתיקון מנח כף הרגל בעת ריצה ( לדוגמה מנח של פלטפוס או פרונציה מוגברת)
בשלב השני - לזהות את הכאבים ולהתאים פתרונות שיקלו על הרקמות הפגועות ( לדוגמה כאבים תחת כרית כף הרגל הקדמית הקרוי מטטרסלגיה, יש להתאים לבעיה מטטרסאל פד או מטטרסאל בר , דורבן בעקב יש וודא רכות תחת אזור הדורבן ותמיכות רבות ככל האפשר להורדת העומס מהדורבן.)
מדרסים לריצה הם מדרסים בעלי מספר שכבות כמו מדרסים לשימוש יום יומי רק שבמדרסי ריצה הוכנסו שכבות נוספות עם תכונות טובות יותר לבלימת זעזועים
אין מניעה להשתמש במדרסים המיועדים לריצה בשימוש יום יומי, הם עמידים ויכולים לתת מענה ואת כל
לעתים כאשר מטופל סובל מכאבים בכרית כף הרגל או שיש לו דלקת חותלת השעל אני אעדיף לעשות לו מדרס ריצה על אף שאינו רץ בשל יעילותם הרבה לפתרון הבעיה.
לאחר שהגענו למסקנה כי אנחנו זקוקים למדרסים ומה אנו מצפים שהמדרסים יקנו לנו מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום כמו פיזיותרפיסט העוסק גם בספורט, עם אורתופד העוסק בספורט או מאמן ריצה בעל ניסיון וידע.
לאחר מכן לקרוא, לחפור, לקבל המלצות על מדרסן שהוא בעל מקצוע עם ידע רפואי רב ומיומן לביצוע בדיקה, לאיתור הפתולוגיות השונות בעזרת בדיקה מקצועית ועשיית מדרסים בצורה הטובה ביותר שגם נותן אחריות (כמובן שאמליץ לכם להגיע אליי ובהמשך אפרט מה כוללת האחריות) שיאתר את הליקויים הקיימים ובהתאם לממצאים יכין מדרסים המתאימים לצרכיו של האצן.
האחריות - לאחר קבלת המדרסים יש צורך בהסתגלות הדרגתית למדרסים, (אצלנו במכון תקבלו דף הנחיות) להתחיל בהליכה , לאחר מספר ימים לעבור לריצה קלה ולאט לאט בהתאם להסתגלות להגביר את הפעילות איתם לפעילות מלאה.
במידה והמדרסים לא פתרו את הבעיה באופן מלא יש לחזור ולבצע תיקונים והתאמות אצל יצרן המדרסים עד ש יצרן המדרסים אומר לכם כי מבחינתו המדרסים מיצו את הפוטנציאל שלהם באופן מלא (ואז במידה ואתם עדיין כאובים אתם מתקשרים 03-5169361 / 052-8306095 להגיע למכון שלי, נתי שטיין מכון בוטיק למדרסים ולפיזיותרפיה מתקדמת לייעוץ ולהתאמת מדרסים חדשים)
מדרסים לריצה הם ללא ספק מומלצים למי שזקוק להם ולכן התשובה חד משמעית היא לא - לא כל אצן זקוק למדרסים כפי שכתבנו בתחילת הפרק אם אין צורך הם עלולים להזיק אם הוא לא זקוק להם או שנעשו בצורה לא נכונה המתאימה לפתרון בעייתו.
במכון שלי – נתי שטיין מכון בוטיק למדרסים ולפיזיותרפיה מתקדמת אני פוגש לא מעט אצנים המגיעים להתאים מדרסים חדשים לאחר שהשקיעו הון במכונים אחרים ומבלי שידעו אם המדרסים טובים להם או לא, אם הם זקוקים למדרסים או לא והם אינם יודעים לומר לי מדוע הם משתמשים לאורך שנים רבות במדרסים ומה הם עושים להם האם עוזרים או מזיקים ?
מדרסי ריצה נועדו לתקן עיוותים ביו מכניים , לשפר את חלוקת העומסים ברגל, להפחית כאבים שהגיעו בעקבות עומסים לא תקינים.
בהנחה שהנך ספורטאי הנוהג לרוץ ואינך חש בעומד יתר או בכאבים בכפות הרגליים או שאינך יודע על בעיה מבנית משמעותית בכף הרגל, מדרסים לריצה אינם עבורך .
המלצתי – רוצו מספר ימים ללא מדרסים (הישנים) בכדי לבדוק השפעתם על הרגשתכם לפני שאתם רצים לעשות מדרסים חדשים
ניסוי זה ייתן נתונים חשובים מאוד עבור יצרן מדרסים מקצועי !!
שטיין נתי מומחה להתאמת מדרסים, בוגר תואר ראשון מטעם אוניברסיטת תל אביב (1996) בתחום הפיזיותרפיה עוסק
בתחום האורתופדיה כ 20 שנה, מתמחה בפיזיותרפיה של בעיות כף רגל, , החל משנת 2016 בוגר תואר שני (מאסטר) בפיזיותרפיה אורתופדית מטעם אוניברסיטת ב"ש, בוגר קורסי הסמכה רבים בהם מאמן כושר גופני לקבוצות ספורט, מדריך לקבוצות הליכה, דיקור יבש, לימודי אוסטאופתיה מטעם אוניברסיטת מדריד.